18 Reacties

17 dagen geleden

Ik ben 10kg bijgekomen tijdens de zwangerschap en dat was er snel terug af. 7kg lichter na bevalling, overige 3kg was er na 2 weken ofzo af. Hangt wel echt van persoon tot persoon af hoor. En ik geef borstvoeding, heeft er ook invloed op.

17 dagen geleden

Ik ben 5 kg bijgekomen en woog 2 kg minder achteraf dan voor de zwangerschap. Ik had wel zwangerschapsdiabetes dus tweede helft van de zwangerschap heel erg op mijn dieet moeten letten.

17 dagen geleden

Maar inderdaad, varieert super hard per persoon! Ik geef ook borstvoeding, maar heb wel het gevoel dat ik weer bijgekomen ben sinds de geboorte.

17 dagen geleden

Ik was 12kg bijgekomen (wel veel vocht door de zwangerschapsvergiftiging) en woog 1,5w na de bevalling al 2kg minder dan voor ik zwanger was 🙈 maar blijf nu daarrond precies wat hangen. Let ook niet echt op wat ik eet en geef borstvoeding

17 dagen geleden

Ik was veel aangekomen, ondanks dat ik normaal bleef eten en een fysieke job deed tot week 37. Ik weet niet exact hoeveel omdat ik zelf geen weegschaal heb, maar tussen de 15 en 20 kg (voor de zwangerschap en eigenlijk mijn hele volwassen leven woog ik 54 kg) Een heel groot deel van dat gewicht was vruchtwater en vocht vasthouden. Net na de bevalling paste ik mijn broeken en rokken niet,maar nu 3 maanden na de bevalling pas ik al mijn oude kleding weer. Ik heb alleen nog een beetje een slappe buik, maar dat is ook al elke week minder aan het worden.

17 dagen geleden

1ste zwangerschap van 63 naar 81 gegaan. 6 maanden na men bevalling woog ik 82 en heb ik men knop omgedraaid en ben ik 33 kilo vermagerd op 6 maanden. Was strakker dan ooit 1 jaar na men bevalling!

17 dagen geleden

Reactie op Maaike C

1ste zwangerschap van 63 naar 81 gegaan. 6 maanden na men bevalling woog ik ...
Wat knap! Het is overigens helemaal niet erg om wat aan te komen hoor na een zwangerschap! Alles verandert en wat er op je afkomt is al zo veel, afvallen hoeft echt niet de eerste prioriteit te zijn. Belangrijkste is dat je je goed in je vel voelt en goed voor jezelf zorgt. Ik moet wel zeggen dat ik vooral heel veel zin heb om weer wat fitter te zijn. In het 3e trimester was ik te moe en te dik 😅 en na de bevalling gewoon geen tijd gehad. Maar nu begint het wel echt te kriebelen om weer wat te sporten.

17 dagen geleden

Ik was 11kg bijgekomen en nu 1 week en 2 dagen na de bevalling is daar 5,5kg van af. Ik had een spoedkeizersnede terwijl ik mocht persen maar zonder succes en met gevaar voor de baby, dus vandaar de keuze. De eerste 2 dagen mocht ik niet uit bed en kreeg ik nog steeds epidurale voor de pijn.

17 dagen geleden

Ik zie vaak dit soort berichten voorbijkomen en ik snap de vraag wel. Maar wat iedereen lijkt te vergeten, is dat je niet kan praten over gewichtstoename zonder ook het startgewicht, BMI en gezondheidstoestand te kennen, en of het een een- of meerling was. Iemand met een te hoog BMI mag veel minder bijkomen dan iemand met een laag BMI, iemand met zs diabetes zal op een streng dieet worden gezet en iemand die 8 maanden lang heeft overgegeven zal ook een andere curve hebben dan een normale zwangerschap. Iemand die gewoon antwoordt “ik ben 11 kg bijgekomen”, zegt dus helemaal niks en kan je je niet mee vergelijken.

17 dagen geleden

3e kindje hier. 11kg bijgekomen en na 2 weken terug op gewicht. Momenteel lichter zelfs. Wel huilbaby, dus de hele dag staan, lopen en wiegen 😂😂 niet de manier waarop je je kgs wil verliezen!

17 dagen geleden

Reactie op TessahS

Wat knap! Het is overigens helemaal niet erg om wat aan te komen hoor na ...
Ja ik was snel dik 10 kilo kwijt na de bevalling maar heb ze er rustig weer aangevreten na de bevalling 🙈 ik bleef namelijk eten alsof ik zwanger was , tot ik op een punt kwam ik echt niet meer gelukkig was met mezelf en het spiegelbeeld. Nu in mijn 2de zwangerschap, en ondertussen van 53 naar 63 gegaan en heb het er mentaal veel moeilijker mee dan bij de eerste zwangerschap 😔 hierdoor heb ik nu al zin om na men bevalling er meteen in te vliegen en die kilo's weg te werken 😅

16 dagen geleden

Reactie op Maaike C

Ja ik was snel dik 10 kilo kwijt na de bevalling maar heb ze er rustig weer ...
Wat goed dat je dat van jezelf erkent, dat het echt door het eten kwam. Ik heb zelf de hele zwangerschap gewoon normaal gegeten, maar alsnog veel aangekomen. Ik kan me wel voorstellen dat je bij een volgende zwangerschap dan bang bent weer veel aan te komen. Ik denk dat als je gewoon voornamelijk gezond eet en veel blijft bewegen dat het wel goed komt. Maar als je al een kindje hebt rondlopen snap ik ook wel dat het niet altijd makkelijk is daar tijd voor te maken 🙈

16 dagen geleden

16 kg bijgekomen en 17 kg kwijt na 8 weken

16 dagen geleden

Reactie op TessahS

Wat goed dat je dat van jezelf erkent, dat het echt door het eten kwam. Ik ...
Bij mijn eerste zwangerschap heb ik echt gebrast! Nu probeer ik veel gezondere keuzes te maken en geef ik echt niet toe aan al die cravings. Wel aan enkele natuurlijk 😋 en toch gaat het nu sneller dan bij mijn eerste zwangerschap 😔 terwijl ik ook al een maand langer werk ondertussen en amper rust met een 2.5 jarige in huis 😅

15 dagen geleden

Reactie op Maaike C

Bij mijn eerste zwangerschap heb ik echt gebrast! Nu probeer ik veel gezond ...
Het hielp bij mij ook wel dat ik cravings had naar snoeptomaatjes 😂

15 dagen geleden

Ik was bij bijde zwangerschappen ongeveer 10 kg erbij en 2 weken na de bevalling was ik telkens weer op mijn gewicht voor de bevalling. Het is echt bij iedereen verschillend.

13 dagen geleden

Ik was 18kg bijgekomen. 2 weken na bevalling bleef daar nog 3kg van over. Ik hield heel veel vocht op en het was ook wel een zware baby.

13 dagen geleden

Ik woog maar 40kg voor zwangerschap. Was bijna 16kg bij toen ik 3 weken te vroeg bevallen ben. Na bevalling een 9kg af. borstvoeding gegeven dus snel nog gedaald naar 42kg. Na stoppen borstvoeding na bijna 6maanden terug enkele kilo's bij 😁 sindsdien schommelt het rond 45/46 kg, eindelijk wat kg erbij. lichaam is verandert zoals armen , schouders, borst, heupen.. broeken van voor zwangerschap zijn allemaal weg , tshirts, topjes ook allemaal spannend dus ook vervangen 😅 maarja mama geworden dus je word ook een andere versie van jezelf daar mag dan een nieuwe kledingstijl en kledingstukken bij 🤩