13 Reacties
4 maanden geleden
Reactie op lies2811
Ik gebruik de app zwangerhap om te weten wat ik wel en niet mag eten
Klopt idd. Rauwe garnalen, maar grijze garnalen zijn gekookt & gepeld. Vandaar mijn twijfel...馃き
4 maanden geleden
Reactie op lies2811
Rauw gaat eerdr over toxoplasmose en niet over kwik en dioxine
Ik ben immuun voor toxoplasmose. Maar voor het zekerste zal ik ze dan maar laten 馃檲
4 maanden geleden
Reactie op lies2811
Ik heb ook veel zin in garnalen haha, maar als je imuum bent mag je wel rau ...
Inderdaad. Van vlees. Maar rauwe vis is vooral voor de listeria bacterie. Maar ik zal op veilig spelen 馃槈
4 maanden geleden
ioxine & kwik is pas onveilig in een hoge maten. (Stapelt op) 1-2x maand mogen die voedingsmiddelen wel volgens mijn gyneacologe (Bv scampi). Zolang je het niet dagelijks eet.
Maar inderdaad geen rauwe vis owv listeria & toxoplasmose.
Ik eet het beide niet gewoon uit voorzorg..
4 maanden geleden
Reactie op Baens
Mijn gynaecoloog zei dat het sporadisch eten geen kwaad kan, dus inderdaad ...
Hier idem. Zij gaf aan dat de lijst van welke vissen je wel/niet mag eten de laatste jaren enorm veel strenger geworden is... Vis is heel gezond en zit boordevol vitamines - volgens de logica van zwangerhap mag je x aantal vissoorten niet eten, maar ultrabewerkte voeding krijgt gewoon een groen vinkje. Dit ging er bij haar niet in en ze gaf als advies: eet die soorten met mate, want vis is ook gewoon voedzaam. Af en toe een garnaalkroket of scampi op restaurant kan heus geen kwaad, zolang alles goed genoeg verhit is.