23 Reacties

18 dagen geleden

Bij meisjesnamen bedoel ik ipv Louis, Louise

18 dagen geleden

Een 4-ling?! Wauw dat is wel heel bijzonder. Ik vind de namen die je noemt allemaal heel mooi, ik zou die ook kiezen :).

18 dagen geleden

Mijn eerlijke mening is dat sommige namen nogal too much zijn. Wat ik me wel afvraag: jullie zoeken telkens 2 namen. Is het ook de bedoeling dat jullie kindjes met beide namen genoemd worden of is enkel de eerste naam de roepnaam en de tweede naam gewoon leuk voor op haar paspoort.

18 dagen geleden

Reactie op Sikka

Mijn eerlijke mening is dat sommige namen nogal too much zijn. Wat ik me w ...
Ja, ik ben het hier mee eens! Ik vind Lea, Eloise, Louis en Emile super mooi samen passen! De andere namen zou ik inderdaad als middelnaam geven (dus zonder streepje) Een dikke proficiat met de vierling, zo speciaal! 🥰

18 dagen geleden

Reactie op Jantje22

Ja, ik ben het hier mee eens! Ik vind Lea, Eloise, Louis en Emile super moo ...
Idd! Het zijn dan ook al 4 kindjes dus zou een hele hoop namen zijn om telkens uit te spreken. Ik ben wel fan van de combi Lea, Eloïse (beide zonder accent op de e want die voegt niks toe aan de naam), Jules en Louis.

18 dagen geleden

Ik snap dat jullie vinden dat het too much is. We hebben er ook al over nagedacht. Het ding is wel dat mijn man half Frans is en dat de kindjes voor een stukje Frans opgevoed worden. Ook hun achternaam: de Potter vinden we er mooi bij passen.

18 dagen geleden

Reactie op Sikka

Mijn eerlijke mening is dat sommige namen nogal too much zijn. Wat ik me w ...
Het Het was in het begin niet perse de bedoeling van telkens 2 namen met streepje ertussen, het is gewoon zo gekomen omdat we het leuk vinden. Ik vind dat die streepjes er wel een meerwaarde aan geven, dat maakt de uitspraak duidelijker, we vinden het mooier en het geeft zo een extra chique touch.

18 dagen geleden

Reactie op Febe123

Het Het was in het begin niet perse de bedoeling van telkens 2 namen met st ...
Met de tweede keer streepjes bedoel ik deze: é

18 dagen geleden

De eerste naam is als ze haha bv iets hebben gedaan dat je dat bv roept: Léa of voor de leerkracht als ze iets hebben gedaan dat nie mag. Maar het is wel de bedoeling dat als ze zich bv voorstellen dat ze zeggen, ik ben bv Louis-Arthur

17 dagen geleden

Proficiat met de 4ling! 🥰 Dat is nogal iets om naar uit te kijken! Wat de namen betreft: tenzij de 2 ´combinamen´ kort zijn en te lezen zijn in 2/3 lettergrepen, is de kans ongelooflijk groot dat de 2de naam snel achterwege wordt gelaten. Zeker op school. De vriendjes gaan alleen maar de 1ste naam gebruiken, waardoor het kindje zelf ook alleen de eerste naam zal gebruiken, evenals de leerkracht. Bron: ik ben zelf leerkracht. 😅 Hou er rekening mee dat de 2de naam dus wel eens zou kunnen ´verdwijnen´ zodra het kindje naar school begint te gaan, zelfs op een toets zal er bovenaan niet genoeg plaats zijn om ´Alexander-Sylvestre De Potter´ te schrijven, dit zal heel snel ´Alexander De Potter´ worden. Voor de vriendjes ´Alex´. Los daarvan, begrijp ik zeker dat jullie voorkeur gaat naar chique namen, als dat jullie stijl is. Maar hou er rekening mee dat de 4ling al speciaal zal zijn doordat ze een 4ling zijn. Wil je wel nóg extra aandacht vestigen op hen door hen lange en dubbele namen te geven? Gaan de kindjes later zelf blij zijn met zoveel ´speciale dingen´? Op school is alles wat anders is, soms snel een reden om mee te lachen (jammer genoeg). Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar wat hieronder al werd aangegeven: zonder het streepje, met 1 voornaam en een middennaam. Door de redenen die ik hierboven aanhaalde. Doe vooral waar jullie zin in hebben. Tegenwoordig is het makkelijker om je voornaam je laten veranderen, dus dit kunnen ze later doen als ze zelf willen. :)

17 dagen geleden

Je gaat voor stijlvolle namen, I like it. Past dus ook nog goed als ze later volwassen zijn. Ieder doet zijn ding, maar namen als Luna, Timo… vind ik kinderkijk klinken. Stel je voor als 40 jarige dan… Maar bon, zoals gezegd, elk zijn ding.

16 dagen geleden

Alles wat je schrijft vind ik erg mooi, stijlvol. Enkel bij Hippolyte voel ik het niet zo. Maar deel wel de mening van de anderen ivm de 2 namen met tussenstreepje. Er wordt vaak aan kindjes gevraagd wat hun naam is. Dit zal lang, tot 3 jaar ongeveer, kunnen duren voor ze het zelf zo kunnen zeggen. Ook om het te noteren op taakjes is het erg lang. De naam Alexander is al lang op zich. Ze moeten hun volledige naam.leren schrijven in de eerste maanden van het 1ste leerjaar... een naamgedicht maken.. hun naam typen om in te loggen op de laptop op school. Een formulier invullen... Hun naam spellen voor mensen aan de telefoon. Een naamsticker maken voor op drinkflesjes en brooddozen zal moeilijk zijn. Want zoveel tekens krijgen de meeste online websites er niet op... het zorgt, naam mijn gevoel, voor veel last. Hoevaak zullen ze de vraag krijgen 'hoe noemen je broers en zussen?' Natuurlijk moeten jullie doen wat jullie willen en maakt het allemaal niet uit wat wij zeggen. Veel succes met de zwangerschap!

13 dagen geleden

Ikzelf heb 2 kindjes zonder middenstreepje en eentje met een naam met middenstreepje. Ik vind het een prachtige naam & heb hem bewust niet op voorhand gedeeld omdat ik wist dat niet iedereen fan is van dergelijke lange namen. Eens het kindje er is wennen mensen er toch wel aan. Trouwens enkel positieve reacties (en nog!) wij houden ook van stijlvolle maar toch iets apartere namen, elk kindje heeft een (lange) samengestelde naam met of zonder streepje. Deze baby zal normaal gezien ook een naam krijgen met middenstreepje, 2 met en 2 zonder lijkt ons een mooi combo 🤗 verder, volg je gevoel niemand kon mij van mijn stuk brengen als het ging over mijn naamkeuze, ben er gewoon voor gegaan. Des goûts et des couleurs, on ne discute pas😉 ik vind de namen prachtig die je daar voorstelt, ervoor gaan zou ik zeggen! Trouwens mijn dochter is zelf heel trots op haar lange naam.

13 dagen geleden

Waauw een 4ling! Proficiat! Ik hoop dat je er geen aanstoot aan neemt maar ik zou zelf absoluut niet graag zo heten. Ik vind de namen wat snobistisch en maak er direct een associatie mee. Je kan ook één voornaam nemen die Frans is en stijlvol. Louis en Arthur zijn op zich al heel stijlvolle namen maar toch ook hip. Net al Jules, Julius, Eloïse,… allemaal heel toffe en mooie namen op zich. Bij de achternaam past sowieso heel veel.

13 dagen geleden

Ik denk trouwens niet dat ze dubbele namen bedoelt? Ze geeft telkens 2 namen omdat het om 2 meisjes en 2 jongens gaat denk ik…

13 dagen geleden

Reactie op FluffyBunny77

Ik denk trouwens niet dat ze dubbele namen bedoelt? Ze geeft telkens 2 name ...
Ze schreef hieronder dat leerkrachten hen mogen aan spreken als bv 'Léa'. Maar wat ze zich dan wel zouden voorstellen als 'ik ben Louis-Arthur'.

13 dagen geleden

Reactie op JuKaMi

Ze schreef hieronder dat leerkrachten hen mogen aan spreken als bv 'Léa'. M ...
Ja idd

13 dagen geleden

Reactie op JuKaMi

Ze schreef hieronder dat leerkrachten hen mogen aan spreken als bv 'Léa'. M ...
U kindjes hebben hele mooie namen ik twijfel om bv 1 van de zonen Alexander te noemen en als 2 de naam Jules

13 dagen geleden

Sophia, Eloise en gisele zijn leuk voor een meisje. Maar zulke dubbele lange namen vind ik echt teveel. Ook met voorstellen, het is echt lang. Ik zie nu dat lange namen altijd afgekort worden. Laat staan dubbele namen. Maar dat is mijn mening.

12 dagen geleden

Reactie op Febe123

U kindjes hebben hele mooie namen ik twijfel om bv 1 van de zonen Alexander ...
Dankjewel. Ik heb ze allebei ook een 2de naam gegeven. Vernoemd naar mijn grootvaders. Maar dat is enkel op papier. Als aanspreking vind ik het niet nodig. Al vindt de oudste (4jaar)het ondertussen wel geweldig om zijn volledige naam en achternaam te zeggen Jules Marcel en Mathis Gust